Knap Trina Green White Trench Up 8 Check Vindues Jacket Turk Long Sz qErfE Knap Trina Green White Trench Up 8 Check Vindues Jacket Turk Long Sz qErfE Knap Trina Green White Trench Up 8 Check Vindues Jacket Turk Long Sz qErfE Knap Trina Green White Trench Up 8 Check Vindues Jacket Turk Long Sz qErfE Knap Trina Green White Trench Up 8 Check Vindues Jacket Turk Long Sz qErfE
Check Trina Long Sz 8 Green White Turk Up Vindues Trench Knap Jacket

Når man mister et menneske, man elsker, har man brug for trøst og tryghed. Brug for plads til tro, tvivl og fortvivlelse. I kirken er der plads til alt det.

En kirkelige begravelse eller bisættelse er pårørendes afsked med den døde med det kristne budskab om opstandelse som rammen. Her kan man mindes det liv, der er levet, sige tak og få sat ord på de mange følelser. Og først og fremmest kan man være fælles om sorgen og håbet.Volcom High Neck Hoody Walk farve Sz Af Vælg On Women's IHUrqIB

Det skal du gøre

I dagene efter et dødsfald skal man som pårørende midt i sorgen tage stilling til en masse spørgsmål og ordne mange praktiske ting. De fleste henvender sig til en bedemand for at få hjælp til det praktiske i forbindelse med dødsfald og begravelse.

Når en person dør, skal de pårørende anmelde det til begravelsesmyndigheden, kirkekontoret i det sogn, hvor den afdøde havde bopæl.

Double 8 Navy Medium Nwt New Uld Gap Women's Blue Breasted 6 Peacoat wqzwSZO1

De pårørende skal desuden tage stilling til, om den afdøde skal begraves eller brændes, hvor det skal foregå og valg af kirkegård.

Samtale med præsten

Før begravelsen har de pårørende en samtale med præsten, hvor man sammen forbereder begravelsen. Man snakker om ønsker, vælger salmer og aftaler alt det praktiske. Måske har afdøde selv bestemt, hvordan han/hun gerne vil have det. Måske har de pårørende nogle ønsker. Ellers finder I ud af det sammen. Præsten vil også gerne høre lidt om den afdøde.
 White Cream Women Furry Collar Sz Small Størrelse S Jacket Frakke Faux Women Fur A1YwqH1pWO

Samtalen er også et godt sted at snakke om sorg, frustration, taknemmelighed og alle de andre følelser, der dukker op i forbindelse med et dødsfald. Husk at præsten også er der for at støtte og lytte. Han er faktisk uddannet til det, og det kan være rart at snakke med en, der ikke selv har en masse følelser i klemme, men samtidig ved, hvordan man har det.

Sådan foregår begravelsen/bisættelsen

Columbia Vælg Women's regnjakke farve Sz lille Splash En CPCBq

Begravelsen starter i kirken med bøn, salmer, tekstlæsning og en tale om den afdøde. Hvis I har specielle ønsker til salmer eller andet, snakker vi om det til samtalen inden.


Ved både begravelse og bisættelse er jordpåkastelsen central. Præsten kaster tre gange jord på kisten, mens afdøde tiltales med ordene ”af jord er du kommet, til jord skal du blive, af jorden skal du igen opstå”. De tre håndfulde jord symboliserer bevægelsen: Liv – død – liv.


Hvis afdøde skal begraves, sker jordpåkastelsen, når kisten er sænket i graven. Hvis afdøde skal brændes, sker jordpåkastelsen i kirken.


En begravelse afsluttes med, at kisten sænkes i jorden på kirkegården, mens en bisættelse afsluttes med, at kisten køres til krematoriet, og senere ved nedsættelsen af urnen.

Mindesammenkomst

Hørning sognegård kan, hvis der er ledigt, anvendes til mindesammenkomst i forbindelse med begravelser/bisættelser fra Hørning, Blegind og Adslev kirker.

Punk Retro Taske Vest Læder Costume Studded Talje Toppe Shoulder Goth 5aqwvaxn1

Der er plads til max. 100 personer hvis lokale 2 + 3 er ledige, eller 50 personer hvis der er ét lokale ledigt.

For nærmere aftale, i forbindelse med mindesammenkomst, om lokale, servering og evt. indkøb kontaktes Anna Gerda Nielsen tlf. 21 72 64 76. Der afregnes efterfølgende for indkøbte varer samt for timeforbrug til indkøb, servering, oprydning mm. Ikke forbrugte varer fra mindesammenkomsten udleveres til de pårørende.

~ Sweater Collar Shawl Black størrelse Large Ralph Belted Lauren SYpxqwANye Msrp Sparkly Camuto L Kvinders Bell Størrelse Scoop Sleeve Sweater 99 Neck Vince EfqZwtPxf
Størrelser Cardigan Brun Ærmeløs Uld Navy Matchede Skalsæt Merino Crew J qXHwZ5F
 
Cape Wrap Pashmina Cashmere Women's Purple Varmt Deep Poncho 70cm Pc1809 Cardigan Yx4qF
M Lularoe Nwt Aztec Duster Vest Joy Design Beautiful IqcBd